Història

CLUB ATLETISME XÀTIVA

El 18 d’abril de 1973 es fundava el Club Atletisme Xàtiva; la Real Federación Española de Atletismo aprovava els seus estatuts el 10 d’octubre següent. Des d’aleshores fins l’actualitat, el conegut CAX, s’ha mantés en actiu de participant en tot tipus de competicions, oficials i populars; entrenant i formant atletes en les diverses especialitats que composen l’atletisme i tractant d’inculcar sempre els més menuts la importància d’obtindre hàbits de vida saludable així com els valors de respecte, companyerisme i esforç que l’esport comporta.

Per a arribar al punt en que hui es troba el Club Atletisme Xàtiva, han transcorregut més de 40 anys d’història en els que el club ha evolucionat i ha anat adoptant mesures per tal de continuar suplint les necessitats i noves expectatives dels atetes de la ciutat de Xàtiva i els voltants. Com a club referent, ha estat lluitant de manera incansable per finalment aconseguir del govern locals les millors intalacions esportives i material per tal de desenvolupar la seua activitat en les millors garanties. El 2011, amb la inauguració de la nova “Ciutat Esportiva” on s’hi va incloure la pista d’atletisme de 8 carrers amb material sintètic i la ràpida homologació, el club va sofrir un creixement considerable que va assentar l’escola d’atletisme actual per a xiquets, joves i adults; i també va donar peu a l’organització de nombroses competicions.

A dia d’avui el CAX és una gran família conformada per les següents seccions: Atletisme, Triatló, Muntanya, Orientació, i Populars. Hi han al voltant de 220 socis, dels quals uns 165 tenen fitxa federativa escolar, autonòmica o nacional d’alguna de les diferents seccions. Mitjançant la contractació de quatre entrenadors d’atletisme i un de natació, es poden oferir entrenaments d’atletisme per a iniciació de xiquets, perfeccionament i competició de joves i adults, manteniment i resistència per a populars, així com tècnica de carrera i natació per a triatletes.

A més a més, el Club Atletisme Xàtiva amb el seu afany d’apropar l’atletisme popular i de competició a la ciutadadania és organitzador de gran quantitat d’esdeveniments esportius. Les pistes d’atletisme són cada primavera seu annual de diferents competicions atlètiques escolars a nivell provincial i autonòmic. I aquest gener de 2020, el CAX va organitzar el III Cross Ciutat de Xàtiva-Campionat Autonòmic Federat,  la competició més important del Circuit Autonòmic de Camp a Través que dona la selecció d’atletes de la Comunitat Valenciana que participaran al Campionat d’Espanya. El que més els identifica però, és ser orgullosos organitzadors de dues proves d’asfalt: la recentment recuperada Milla Urbana; i la coneguda Pujada al Castell de Xàtiva, una de les clàssiques al calendari autonòmic popular i la única prova que ha estat inclosa a totes i cadascuna de les edicions de les vint-i-tres edicions del famós Circuit de Carreres Populars de la Diputació de València.