orientacióUncategorized

Arriba MAPANT.ES


 

Estem d’enhorabona!

Ja està quasi disponible el nou visor cartogràfic “Mapant España” de mapes amb els símbols propis de l’esport d’orientació. Açò suposa un salt substancial en la pràctica de l’Orientació ja que com sabeu les nostres instal·lacions són tots aquells indrets dels quals disposem de mapa.

Podem afirmar que des d’ara tenim la possibilitat de realitzar entrenaments perquè disposem del element essencial: el MAPA.

Us deixem el text que ens ha trasmés la FEDO per informar-nos:

Aquest projecte, iniciat al setembre de 2020, sota la idea i direcció de Manuel Jurado, Agustín Caballero i Javier *Arufe, així com d’un reduït grup de col·laboradors, pretén crear un mapa d’orientació de tota Espanya, generat de manera automàtica.

En el seu disseny i posada en marxa han col·laborat tant la Federació Espanyola d’Orientació a través del seu Comité de Cartografia, com l’Institut Geogràfic Nacional, sense el qual no haguera sigut viable el projecte, ja que és qui ha aportat tot el volum d’informació geogràfica recollida de diferents fonts, principalment les dades procedents dels vols *LIDAR i el seu processament automàtic, així com d’altres serveis públics de *geoinformación. La representació està basada en el conjunt de les especificacions de la *ISOM 2017-II, a escala 1/10.000.

Els *Mapant tenen el seu origen en el projecte de les mateixes característiques desenvolupat a Finlàndia en 2016, al qual van seguir els seus homònims en altres països com Noruega, Suïssa i Suècia. Espanya se suma així, gràcies al treball d’aquest grup, a un recurs que en aquest moment ja proporciona informació corresponent al territori espanyol i que permetrà en un futur pròxim la descàrrega, baix diferents formats i continguts, de la cartografia basada en la temàtica dels mapes d’orientació.

La seua irrupció i explotació per part d’usuaris de les més diverses procedències i amb diferents propòsits suposarà inqüestionablement un abans i un després en l’esport d’orientació. La possibilitat de generar automàticament un mapa d’orientació permetrà acostar el nostre esport a un públic afí a l’aire lliure i la naturalesa.